Domů Technika Milník applu je za dveřmi. Nový hit roku iPhone 12 mini se...

Milník applu je za dveřmi. Nový hit roku iPhone 12 mini se stali nejvíce prodávaným smartphonem za celou historii

13.října 2020 představila světoznámá firma Apple své nové produkty. Jedná se o iPhone 12 a iPhone 12 mini, které mají výkonné funkce za příznivé ceny. V trošku dražší cenové kategorii Apple nabízí ještě iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 má stejné rozměry – tedy 6,1″ jako iPhone 11, zatímco iPhone 12 mini má pouze 5,4″ a řadí se tím mezi nejmenší iPhone, který se od roku 2016 představil. Mezi těmito dvěmi novinkami nejsou kromě velikosti obrazovky a velikosti baterie žádné rozdíly. Pro lidi, kteří preferují bezrámečkový displej a malý rozměr telefonu je tohle jasná volba.

Design u těchto nových iPhonů 12 je lehce přepracovaný. Tento model představil ploché rámečky, které jsou velkou změnou od zaoblených hran minulých modelů. Designem velice připomíná iPad Pro. Ceramic Shield je úplně nová ochrana přední části iPhonů. Apple si stojí za tím, že tato ochrana tvořena z keramických krystalů nabízí až 4x lepší ochranu při pádu.

Záda těchto iPhonů jsou i nadále tvořena ze skla. Rámečky jsou vyrobeny ze slitiny. Na výběr však máte hned z pěti barev a to jsou: modré, zelené, černé, bílé a červené. Jak model iPhone 12 tak i iPhone 12 Pro se chlubí odolností proti vodě a prachu. Vydrží také ponoření až na 30 minut do hloubky až 6 metrů.

Všechny modely iPhonů letošního roku mají úplně poprvé displej Super Retina XDR OLED s designem od okraje k okraji. Jedinou výjimkou je výřez na FACE ID a velice tenkých rámečků kolem okraje.

iPhone 12 mini má rozlišení (5,4″) má rozlišení 2430 x 1090 se 476 pixely na palec a iPhone 12 (6,1″) má rozlišení 2532 x 1170 se 460 pixely na palec. Telefon také nabízí HDR displej pro realistické barvy, Haptic Touch pro zpětnou vazbu a True Tone pro přirozenější zážitek. Displej totiž přizpůsobí teploty barev okolnímu osvětlení.