Domů Nezařazené České delikatesy: Tradiční knedlíky se švestkovou omáčkou

České delikatesy: Tradiční knedlíky se švestkovou omáčkou


Tradiční knedlíky se švestkovou omáčkou jsou jedním z klenotů české kuchyně. Tato chutná a sýrová jídlo jsou oblíbená po celé České republice a zdobí stoly v mnoha rodinách. Knedlíky jsou většinou připravovány z bramborového těsta, které je následně naplněno švestkovou omáčkou. Tato sladká a šťavnatá omáčka dodává knedlíkům jedinečnou chuť a kontrastuje s jejich sýrovou texturou.

Recept na tradiční české knedlíky se švestkovou omáčkou:

Ingredience:
– 500g brambor
– 100g hladké mouky
– 1 vejce
– špetka soli
– 500g švestek
– 100g cukru
– skořice
– trochu vody

Postup:
1. Brambory oloupejte, nastrouhejte a nechte vykynout.
2. Přidejte mouku, vejce a sůl a šťoucháním promíchejte a nechte odpočívat.
3. Omáčku připravte tak, že švestky oloupete, nakrájejte na čtvrtky a v hrnci smíchejte s cukrem, skořicí a trochou vody. Povařte do měkka.
4. Z těsta vytvarujte knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě.
5. Hotové knedlíky podávejte s připravenou švestkovou omáčkou.

Doufáme, že si tuto lahůdku užijete a budete si pochutnávat na tradiční české delikatese. Přejeme vám dobrou chuť!