Domů Recepty Rozpočtové recepty: chutné a levné jídla pro každou rodinu

Rozpočtové recepty: chutné a levné jídla pro každou rodinu

[ad_1]
Každá rodina se snaží šetřit a držet se svého rozpočtu, a to se týká i nákupu potravin. Ale to neznamená, že musíme jíst nudné a nechutné jídla. Existuje řada chutných a levných receptů, které mohou být skvělým řešením pro každou rodinu.

Jedním z nejoblíbenějších rozpočtových receptů je například fazolová polévka. Tato polévka je nejen chutná, ale také velmi sýtá a levná. Stačí pár konzerv fazolí, zeleniny, cibule a koření a hotové jídlo máme během pár minut. Navíc lze tuto polévku skvěle připravit i ve větším množství a pak mrazit na jednotlivé porce, což je velmi praktické pro rychlou večeři.

Další oblíbeným rozpočtovým receptem jsou těstoviny s rajčatovou omáčkou. Tento pokrm je jednoduchý, rychlý a levný. Stačí vařit těstoviny podle návodu a zatímco se vaří, připravit rajčatovou omáčku z rajčat, cibule, česneku a koření. Pokud chceme omáčku obohatit, můžeme do ní přidat i maso nebo zeleninu. Tento recept je skvělý i pro děti, které těstoviny s rajčatovou omáčkou obvykle milují.

Dalším skvělým rozpočtovým receptem jsou bramborové placky. Tyto placky jsou nejen levné, ale také velmi chutné a mohou být skvělým způsobem, jak využít zbylé brambory. Stačí je umačkat, smíchat s moukou a kořením, vypracovat těsto a péct na pánvi. Tyto placky můžeme podávat s různými oblohami nebo jako samostatné jídlo.

Nezapomeňme také na polévky a rizoto, které jsou skvělými možnostmi pro levné a chutné jídlo. Polévky můžeme připravit z různých druhů zeleniny, masa nebo luštěnin a rizoto podle chuti doplnit zeleninou, masem nebo sýrem.

S trochou kreativity a plánování můžeme připravit chutné a levné jídlo pro celou rodinu, aniž bychom překročili svůj rozpočet. Rozpočtové recepty mohou být skvělým způsobem, jak ušetřit peníze a zároveň si pochutnat na chutných jídlech.
[ad_2]