Domů Nezařazené Gurmánský zážitek z české kuchyně: Klasické české knedlíky s vepřovým masem a...

Gurmánský zážitek z české kuchyně: Klasické české knedlíky s vepřovým masem a zelím


Gurmánský zážitek z české kuchyně není kompletní bez tradičních knedlíků s vepřovým masem a zelím. Tento pokrm je jedním z nejoblíbenějších v Česku a jistě si ho zamilujete i vy.

Na přípravu tohoto lahodného jídla budete potřebovat:

– 300g vepřového masa
– 1 cibule
– 1 ks zelí
– sůl, pepř, kmín
– 400g brambor
– 150g hladké mouky
– 1 vejce
– sádlo

Nejprve si na pánvi osmažte na kostičky nakrájenou cibuli s masem, osolte, opepřete a poduste kmínem. Pak přidejte nakrájené zelí a nechte dusit pod pokličkou.

Mezitím uvařte brambory, oloupejte je a rozmělněte na kaši. Přidejte vejce, hladkou mouku a sůl a vymíchejte těsto. Vytvarujte knedlíky a dejte je vařit do osolené vody.

Když jsou knedlíky hotové, podávejte je s vepřovým masem se zelím. Pochutnejte si na této tradiční české pochoutce a nechte se unést gurmánským zážitkem.