Domů Nezařazené Tradiční česká svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem

Tradiční česká svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem

[ad_1]
Tradiční česká svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem patří mezi klasická jídla české kuchyně a je oblíbená u mnoha lidí. Tento recept se předává z generace na generaci a má své pevné místo na českých rodinných stolech.

Ingredience:

– 600g hovězího masa (svíčková)
– 2 cibule
– 2 mrkve
– 2 petržele
– 2 lžíce oleje
– 2 lžíce hladké mouky
– 500 ml hovězího vývaru
– 200 ml smetany ke šlehání
– 1 lžíce hořčice
– 1 lžíce citronové šťávy
– sůl, pepř
– bobkový list, nové koření

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky a osolíme.
2. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.
3. Přidáme maso a zprudka opečeme ze všech stran.
4. Přidáme hladkou mouku a smažíme, dokud nezezlátne.
5. Zalijeme hovězím vývarem, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme na mírném ohni do měkka.
6. Maso vyndáme z omáčky, zahustíme smetanou a ochutíme hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem.
7. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Toto jídlo je ideální pro nedělní oběd či sváteční večeři a vždy si ho můžete doplnit okurkami nebo brusinkami. Při přípravě si dejte pozor na kvalitu masa, která má vliv na konečnou chuť a šťavnatost pokrmu. Doufáme, že si tento recept oblíbíte stejně jako mnoho dalších lidí a že si ho budete často připravovat pro své blízké. Dobrou chuť!
[ad_2]