Domů Krása Rozdíl mezi gelovými a akrylovými nehty? Jsou opravdu každé jiné, nebo je...

Rozdíl mezi gelovými a akrylovými nehty? Jsou opravdu každé jiné, nebo je zde pár rozdílů?

Pokud jste někdy hledali manikúru, která vydrží déle než běžný lak na nehty, pravděpodobně jste se setkali s debatou o gelových nehtech vs. akrylových nehtech. Zatímco obě tyto možnosti jsou skvělým způsobem, jak vyzkoušet nové trendy nehtů, každé z nich má nějaké riziko. Nyní si vše postupně probereme.

Gelové nehty

Nejprve probereme gelové nehty. Postup u těchto nehtů je třístupňový. Ze začátku spočívá v natření základního laku, laku na nehty a vrchního laku na vaše přirozené nehty. S každou další vrstvou je nehet vystaven UV záření po dobu 30 sekund až 2 minut, aby zaschl. Po zaschnutí gelový lak ztvrdne a nebude se rozmazávat jako běžný lak na nehty. Konečným výsledkem jsou nehty, které mají lesklý a svěží vzhled.

Pokud chcete prodloužit délku svých přírodních nehtů, hodí se také gelové nehty. Na váš přírodní nehet se nalepí umělý prodlužovací nehet, který se zastřihne podle vámi požadované délky, opiluje se do tvaru, který si přejete a dále se postupuje úplně stejně, jako při nanášení na přírodní nehet.

Akrylové nehty

Na tento způsob úpravy nehtů se používají akrylové materiály. Akrylové nehty jsou dělány z kombinace kapaliny a prášku, které jsou rovnoměrně nanášeny na umělé nehty štětcem. Jakmile je směs aplikována, nehty se opilují a tvarují, aby vypadaly co nejvíce přirozeně. Po té je vlastně úplně stejný postup. Základní lak, barva, vrchní lak. Poté se opět nehty dají pod UV světlo a UALAAA. Nehty jsou na světe.

Rozdíl mezi těmito dvěmi styly

Ačkoliv na konci vypadají gelové i akrylové nehty v podstatě úplně stejně, existují mezi nimi určité rozdíl. Gelové nehty vydrží přibližně 14 dní bez štěpení. Ke konci tohoto období se gelové nehty mohou začít odlupovat, nebo zvedat v rozích.

Až budete připraveni jít nehty oddělat, vůbec se toho nebojte. Manikér či manikérka vám nehty obrousí a dá do původního stavu. Dávejte si však pozor! Gelové nehty jsou náchylnější k odlupování, akrylové jsou pružnější, tedy toho vydrží více.