Domů Nezařazené Bramborový guláš s klobásou: tradiční chuť České kuchyně

Bramborový guláš s klobásou: tradiční chuť České kuchyně

[ad_1]
Bramborový guláš s klobásou je tradiční české jídlo, které si zamilujete zejména v chladnějších dnech. Kombinace voňavých brambor, koření a lahodné klobásy vytvoří skvělou chuťovou explozi, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale také vaše hladové břicho.

Recept:

Suroviny:
– 500g brambor
– 300g klobásy
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 lžíce oleje
– 1 lžička mleté papriky
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička majoránky
– sůl, pepř
– 500ml vývaru

Postup:
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Klobásu nakrájejte na plátky a cibuli nakrájejte na drobné kousky.
2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte klobásu a opékejte, dokud nezezlátne.
3. Přidejte mletou papriku, kmín a majoránku a krátce restujte. Poté přidejte nakrájené brambory a zalijte vývarem.
4. Vařte guláš do měkkosti brambor. Případně dochuťte solí a pepřem.
5. Hotový bramborový guláš podávejte posypaný strouhaným sýrem nebo čerstvou petrželkou.

Tento jednoduchý recept na bramborový guláš s klobásou vás jistě zahřeje a potěší vaše chuťové pohárky. Připravte si ho doma a pochutnejte si na tradiční chuti české kuchyně.
[ad_2]