Domů Nezařazené Domácí česká klasika: Vepřo knedlo zelo

Domácí česká klasika: Vepřo knedlo zelo

[ad_1]
Dnes vám přinášíme recept na tradiční českou pochoutku – vepřo knedlo zelo. Tato jednoduchá, avšak chutná kombinace vepřového masa, knedlíků a zelí patří mezi nejoblíbenější pokrmy české kuchyně.

Ingredience:

– 600 g vepřového masa (plecko nebo krk)
– 1 hlávka zelí
– 4 ks brambor
– 2 ks suchého kmínu
– 2 ks bobkového listu
– sůl, pepř
– mouka
– máslo

Postup:

1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a osolíme. V hrnci rozehřejeme máslo a masa na něm zprudka orestujeme.
2. Přidáme na kostky nakrájené brambory, opepříme a zalijeme vodou. Přidáme suchý kmín a bobkový list. Vaříme doměkka.
3. Zelí nastrouháme, osolíme, promícháme a necháme chvíli odstát. Poté ho osmažíme na pánvi s máslem.
4. Bramborové knedlíky uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu.
5. Hotové knedlíky i zelí podáváme společně s vepřovým masem.

A nyní k povídání – vepřo knedlo zelo je jedním z pilířů české kuchyně a jeho příprava je spojena s tradicí a rodinnými recepty. Každá rodina má svůj vlastní způsob přípravy tohoto jídla a každý si ho oblíbil pro jeho lahodnou chuť a sýrovou sytost. Pokud vaříte vepřo knedlo zelo poprvé, nejlepší je nechat se inspirovat tradičním receptem a postupně si upravit ingredience a postupy podle svého gusta. Věřte, že si tímto jednoduchým pokrmem získáte srdce všech svých blízkých a budete si ho chtít vařit stále znovu a znovu. Tak si dejte do kopy, zkuste si připravit vepřo knedlo zelo doma a nechte se unést vůní a chutí české klasiky!
[ad_2]