Domů Nezařazené Domácí klasika: Tradiční česká vepřová pečeně s knedlíky a zelím

Domácí klasika: Tradiční česká vepřová pečeně s knedlíky a zelím

[ad_1]
Naše babičky vždy věděly, jak nás nejlépe najíst a potěšit skvělým tradičním jídlem. Jednou z těchto klasik je určitě tradiční česká vepřová pečeně s knedlíky a zelím. Tento recept nás vždy vtáhne do atmosféry rodinného stolu a připomene nám chvíle strávené s našimi blízkými.

Recept:

Na pečeně budeme potřebovat:

– 1 kg vepřového masa
– sůl, pepř, kmín
– 2 cibule
– 4 stroužky česneku
– olej

Postup:

1. Maso osolíme, opepříme a pokmíníme. Poté ho vložíme do pekáče a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a oloupaný česnek.

2. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není krásně měkké a dochrumkavěné.

3. Během pečení poléváme maso vlastní šťávou a případně podléváme trochou vody.

Na knedlíky budeme potřebovat:

– 500 g brambor
– 200 g hladké mouky
– 1 vejce
– sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme.

2. Přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto.

3. Z těsta vytvoříme bochník a ten uvaříme ve vroucí vodě asi 20 minut.

Na zelí budeme potřebovat:

– 1 hlávku zelí
– 2 cibule
– olej
– ocet, cukr, sůl, kmín

Postup:

1. Zelí nakrájíme na jemné nudličky a společně s nakrájenou cibulí podsmažíme na oleji.

2. Přidáme cukr, ocet, sůl a kmín podle chuti a dusíme do měkka.

A na závěr stačí všechny připravené ingredience servírovat na talíři a užívat si tradiční českou chuť domova. Dobrou chuť!
[ad_2]