Domů Krása Jak správně vybrat makeup podle typu pleti

Jak správně vybrat makeup podle typu pleti

[ad_1]
Makeup je nedílnou součástí ženského každodenního rituálu. Správně zvolený makeup může podtrhnout vaši krásu a dodat vám sebevědomí. Nicméně, není jednoznačné, že by jeden typ makeupu byl vhodný pro všechny typy pleti. Každý člověk má jiný typ pleti a je důležité vybrat si makeup, který bude odpovídat právě vašemu typu pleti.

Existují čtyři základní typy pleti – suchá, mastná, smíšená a normální pleť. Čím lépe budete rozumět své pleti, tím lépe se vám bude dařit vybírat správný makeup.

Pro suchou pleť je důležité vybrat hydratační a účinné makeup produkty, které budou pleť zároveň hydratovat a zjemňovat. Doporučuje se vybírat lehké tekuté makeupy s hydratačními složkami, které pleť nebudou zatěžovat. Matný makeup bude suchou pleť ještě více vysušovat, takže ho raději vyhněte.

Pro mastnou pleť je vhodné vybírat matný makeup, který bude kontrolovat nadbytečný lesk na pleti. Makeupy s matujícími složkami a dlouhotrvajícími vlastnostmi jsou skvělou volbou pro mastnou pleť. Nedoporučuje se používat hydratační makeupy, které by mohly pleť ještě více zatížit.

Pro smíšenou pleť je nejlepší volbou makeup, který bude vyvažovat suché i mastné partie pleti. Různé produkty pro různé části pleti nejsou vhodným řešením. Doporučuje se vybírat makeupy s lehkou texturou, které budou pleť hydratovat a zároveň kontrolovat nadbytečný lesk.

Pro normální pleť můžete si dovolit téměř jakýkoliv druh makeupu. Nicméně, i u normální pleti je důležité se řídit typem makeupu podle vašich preferencí a potřeb.

Je důležité si uvědomit, že každý člověk je jedinečný a co funguje pro jednoho, nemusí fungovat pro druhého. Vyzkoušejte různé druhy makeupů a najděte ten správný, který bude odpovídat právě vašemu typu pleti. Buďte trpěliví a nebojte se experimentovat, až najdete makeup, který bude perfektně ladit s vaší pletí.
[ad_2]