Domů Nezařazené Bramborový knedlík se škvarkovou omáčkou

Bramborový knedlík se škvarkovou omáčkou

[ad_1]
Bramborové knedlíky se škvarkovou omáčkou jsou tradiční české jídlo, které má své kořeny hluboko zasazené v české kuchyni. Tato chuťově bohatá a sýtá kombinace je oblíbená zejména v chladnějších měsících, kdy si člověk přeje pořádně zasytit žaludek.

Recept na bramborové knedlíky se škvarkovou omáčkou:

Suroviny:
– 1 kg brambor
– 250 g mouky
– 1 vejce
– sůl
– 200 g škvarků
– 1 cibule
– 1 lžíce hladké mouky
– 500 ml vody
– sůl, pepř

Postup:
1. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a propasírujte.

2. K bramborům přidejte mouku, vejce a sůl a vypracujte hladké těsto.

3. Těsto rozdělte na menší kousky a vytvarujte knedlíky. Vařte je ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.

4. Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli se škvarky. Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání zahuštěte omáčku vodou. Osolte a opepřete podle chuti.

5. Hotové bramborové knedlíky podávejte s škvarkovou omáčkoug. Dobrou chuť!
[ad_2]