[ad_1]
Dnes vám přinášíme recept na tradiční české jídlo – domácí vepřové knedlíky se zelím. Tato pochoutka je oblíbená u většiny Čechů a je ideální pro chladné zimní dny.
Knedlíky se zelím jsou velmi syté a chutné jídlo, které vás zasytí na delší dobu. A co je na nich nejlepší? Jsou jednoduché na přípravu a nevyžadují mnoho surovin. Jediné, co budete potřebovat, je vepřové maso, mouka, zelí, cibule, sůl, pepř a kmín.
Postup:
1. Nejprve si nakrájejte vepřové maso na menší kousky a osmahněte ho na pánvi. Přidejte nakrájenou cibuli a orestujte dozlatova.
2. Mezitím si připravte těsto na knedlíky. Smíchejte mouku se solí, pepřem a kmínem a postupně přilévejte vodu, dokud nedostanete hladké těsto.
3. Rozválejte těsto na placku a na ni dejte smažené maso s cibulí. Zakryjte druhou vrstvou těsta a utáhněte kolem náplně.
4. Knedlíky dejte vařit do vroucí vody asi 20-30 minut.
5. Mezitím si orestujte nadrobno nakrájené zelí a dochuťte ho solí, pepřem a kmínem.
6. Hotové knedlíky nakrájejte na plátky a servírujte s restovaným zelím.
Dobrou chuť!
[ad_2]