Domů Nezařazené Domácí vepřové knedlíky s omáčkou z brusinek

Domácí vepřové knedlíky s omáčkou z brusinek

[ad_1]
Domácí vepřové knedlíky s omáčkou z brusinek jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů české kuchyně. Tato lahodná kombinace vepřového masa a sladké omáčky z brusinek je oblíbená zejména v rodinných kruzích a na tradičních českých svátcích.

Recept:

Suroviny:
– 500g vepřového masa
– 1 cibule
– 2 vejce
– 200g žemlových kostek
– Sůl, pepř
– Hladká mouka
– Máslo
– Brusinky
– Cukr
– Skořice

Postup:
1. Maso nakrájejte na menší kousky a společně s cibulí uvařte v osolené vodě do měkka. Poté maso rozmačkejte a nechte vychladnout.
2. Do vychladlého masa přidejte vejce, žemlové kostky, sůl a pepř a promíchejte až vznikne hladká směs.
3. Z těsta vytvořte menší knedlíky, které vařte ve vroucí osolené vodě do doby, než vyplavou na hladinu.
4. Mezitím si připravte omáčku z brusinek. Brusinky rozmixujte s cukrem a skořicí a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
5. Podávejte vepřové knedlíky se sladkou omáčkou z brusinek a pokapejte máslem.

Tento pokrm je skvělou alternativou k tradičnímu vepřovému se zelím a knedlíky a určitě potěší vaše chuťové buňky i ty nejnáročnější gurmány. Najdete-li v lese čerstvé brusinky, použijte je, jistě oceníte hodně zesládlou chuť. Dobrou chuť!
[ad_2]