Domů Technika Velký milník pro obřího giganta: iPhone komunita se rozrostla a slaví 1...

Velký milník pro obřího giganta: iPhone komunita se rozrostla a slaví 1 miliardu uživatelů

Pokud se podíváme, jak si tento rok Apple vedl, tak se dá říct, že tak 50 na 50. Tento rok Applu hodně vzal, ale zároveň i něco dal. Firmě v tomto roce firmě hodně poklesly příjmy, s čímž však nepočítali ani samotní analytici.Z té radostnější stránky firma slavila 1 miliardu uživatelů iPhonů.

Jestli sledujete, co se děje ve světě kolem nakousnutého jablka, tak víte, že několik týdnů zpět Apple odhalil nové iPhony, které byly dokonce čtyři. Ještě tady nebylo, aby společnost přišla s tak velkou předvánoční nadílkou – a co teprve, když si připočteme i nové Apple Watch a tablety jejich společnosti, které byly do světa vypuštěny v září.

Apple se nyní pyšní svým (velice úspěšným) milníkem, který překročil hranici jedné miliardy členů. Nemyslíte, že tohle už je důvod k pořádné oslavě?

Pamatujete si ještě na to, jak vypadal úplně první chytrý telefon s potiskem nakousnutého jablka na zadní straně? Nebudete věřit, ale od doby prvního vydání iPhone už uběhlo třináct let! Je třeba se zamyslet a uvědomit si, že 1 miliarda uživatelů za 13 let je opravdu výborné skóre.

Xiaomi nedávno překonala firmu Apple v TOP trojici největších výrobců mobilních telefonů. Přesto však nakousnuté jablko zůstává nejhodnotnější firmou světa. I přes sestup v tabulce zůstává Apple stále jeden z nejvyhledávanějších, nejoblíbenějších a také nejprodávanějších telefonů na celém světe.

První odhalení iPhonů nebylo očekáváné

Nikdo třináct let zpět neočekával první odtajnění iPhone. Dnes je to již tradice, že se značky navzájem předhání v originalitě. Dříve samotný zakladatel firmy Apple Steve Jobs nevěděl, jakou díru do světa svými telefony udělá a kolik lidí na světe jej bude používat.

Do roku 2007 byla jeho firma zaměřena čistě na počítače, notebooky nebo kapesní hudební přehrávače. Tedy ani těsně před tiskovou konferencí nikdo ani v nejmenším netušil, že se firma Apple chystá vstoupit do světa mobilních telefonu. Co si o tom myslíte Vy, byl to dobrý krok?