Domů Recepty 5 nápaditých receptů na veganské dezerty

5 nápaditých receptů na veganské dezerty

[ad_1]
Veganství se stává stále populárnější a lidé si stále více uvědomují důležitost konzumace rostlinných produktů. Pokud jste vegani, nebo si jen chcete vyzkoušet nějaký nový, zdravý a chutný recept na dezert, máme pro vás 5 nápaditých receptů na veganské sladkosti.

1. Avokádový čokoládový puding
Tento dezert je jednoduchý a rychlý k přípravě. Stačí smíchat dohromady avokádo, kakaový prášek, javorový sirup nebo datlový sirup a vanilkový extrakt. Vše smíchejte do hladké pasty a nechte v lednici ztuhnout. Dezert můžete ozdobit čerstvým ovocem, čerstvými bylinkami nebo kokosovou šlehačkou.

2. Skořicové banánové muffiny
Tento recept je ideální jako zdravá sladká svačina. Banány rozmixujte do pasty, přidejte skořici, javorový sirup, kokosové mléko a veganský jogurt. Poté přidejte přesátou pohankovou mouku, kokosovou mouku a prášek do pečiva. Směs nalijte do muffinových forem a pečte v troubě.

3. Meruňkové pistáciové kuličky
Tato sladkost je dokonalá kombinace sladkých meruněk a slaných pistácií. Stačí smíchat namixované meruňky s mletými pistáciemi a kokosovým olejem. Vytvarujte malé kuličky a obalte ve strouhaných pistáciových oříšcích. Nechte ztuhnout v lednici a máte hotovo.

4. Jablkové zákusky s ovesným těstem
Tento dezert je ideální na podzimní dny. Nakrájená jablka smíchejte s javorovým sirupem a skořicí a dejte na dno zákuskových forem. Na těsto smíchejte ovesné vločky, kokosový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt. Těsto rozetřete na jablka a pečte v troubě.

5. Banánový kolač s oříšky
Tento kolač je bez lepku a bez laktózy a je ideální, pokud máte nějaké přebytečné zralé banány. Banány rozmixujte do pasty, přidejte kokosové mléko, med a vanilkový extrakt. Do směsi přidejte směs ořechů a semínek a směs nalijte do dortové formy. Pečte v troubě a ozdobte čerstvým ovocem.

Tyto recepty jsou nejen chutné, ale také zdravé a plné živin. Tak proč si nepočkat s nějakým sladkým dezertem na sobotní večer a udělejte si radost s těmito nápaditými veganskými recepty.
[ad_2]