Domů Recepty Letní recepty plné čerstvých ingrediencí

Letní recepty plné čerstvých ingrediencí

[ad_1]
Letní období je ideální čas na objevování nových receptů plných čerstvých ingrediencí, které vám poskytnou potřebnou energii a osvěžení během horkých letních dní. Zde je pár inspirativních receptů, které vám pomohou využít všechny sezonní produkty, které letní období nabízí.

Salát z grillovaného broskvového salátu: Tento osvěžující salát je dokonalým spojením sladkých a slaných chutí. Stačí nakrájet broskevně na plátky, osmáždět na grilovací pánvi a smíchat s baby špenátem, řeckým sýrem, vlašskými ořechy a balzamikovým dresinkem.

Grilovaný losos s mangovým avokádovým salsa: Tento recept je plný omega-3 mastných kyselin a chutí tropických plodů. Stačí grilovat losos s kořením a podávat s připraveným chutným salse z mangu, avokáda, papriky, cibule, limetkové šťávy a koriandru.

Tzatziki z čerstvých okurek: Tento jednoduchý dip je ideální doplněk k grilovanému masu nebo jako svačina s krajíčky čerstvého chleba. Stačí nastrouhat okurku, smíchat s řeckým jogurtem, olivovým olejem, česnekem, citronovou šťávou a kopr.

Osvěžující limonáda z čerstvých citronů a máty: V horkých letních dnech není nic lepšího než osvěžující nápoj. Stačí vymačkat citronovou šťávu, přidat oběť ledu, vodu a lístky máty pro dokonalé ochlazení.

Těstoviny s cherry rajčaty a bazalkou: Tento jednoduchý a lehký recept je ideální volbou pro večeři. Stačí uvařit těstoviny a smíchat s cherry rajčaty, bazalkou, olivovým olejem, česnekem a mozzarellou.

Tyto recepty jsou jen malou ukázkou toho, co můžete vytvořit s čerstvými ingrediencemi, které letní období nabízí. Nebojte se experimentovat a objevovat nové kombinace chutí, které vám dodají energii a osvěžení během letního horka.
[ad_2]