Domů Recepty 10 rychlých a zdravých receptů na každodenní obědy

10 rychlých a zdravých receptů na každodenní obědy

[ad_1]
Hledáte inspiraci pro zdravé a chutné obědy na každý den? Pak jste na správném místě! V dnešním článku vám představíme 10 rychlých a zdravých receptů, které vás jistě potěší.

1. Quinoa salát s lososem a avokádem
Nastrouhejte lososa, smíchejte s uvarenou quinoou, nakrájeným avokádem a rajčetem. Osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou. Pro dospeření můžete přidat čerstvé bylinky.

2. Kuřecí salát se špenátem a vlašskými ořechy
Orestujte kousky kuřecího masa, smíchejte s čerstvým špenátem, nakrájenými vlašskými ořechy a krutony. Polejte oblíbeným dresinkem a hotovo!

3. Quiche s brokolicí a sýrem
Smíchejte vejce s mlékem, přidejte na kostičky nakrájenou brokolici a sýr. Podlijte směsí trouběženou těstovinou a pečte v troubě.

4. Tost s avokádem, rajčetem a mozzarellou
Opečte kousek chleba, naneste na něj avokádo, nakrájené rajčata a mozzarellu. Osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem.

5. Veganská čočková polévka s párkem
Poduste cibuli, přidejte nakrájenou mrkev a brambory, zalijte zeleninovým vývarem a přidejte vařenou čočku. Podávejte s volským okem.

6. Tofu s kuskusem a zeleninou
Osmažte nakrájený tofu, smíchejte s vařeným kuskusem a dusenou zeleninou. Dochutíme sójovou omáčkou a sezamovým semínkem.

7. Kurčecí nudličky s kokosovým mlékem a curry
Orestujte kuřecí nudličky, zalijte kokosovým mlékem a přidejte lžičku curry pasty. Podávejte s vařenou rýží.

8. Rybí filet s brambory a zeleninou
Na grilu nebo v troubě si osmahněte filet z libové ryby, podávejte s vařenými bramborami a dušenou zeleninou.

9. Krémová polévka z batátů
Na kostičky nakrájený batát dustejte s cibulí a česnekem, zalijte zeleninovým vývarem, spařte a rozmixujte. Dochutíme smetanou a koriandrem.

10. Quinoa burger s grilovanou zeleninou
Smíchejte uvařenou quinou s fazolemi a kořením, vytvořte z hmoty placky a ugrilujte. Podávejte v sendviči s grilovanou zeleninou a omáčkou.

Doufáme, že vás tyto recepty inspirovaly a že si je co nejdřív vyzkoušíte. Přejeme dobrou chuť!
[ad_2]