Domů Nezařazené Tradiční český bramborový guláš s knedlíkem

Tradiční český bramborový guláš s knedlíkem


Bramborový guláš s knedlíkem je tradiční české jídlo, které se hodí zejména v chladnějším počasí. Jeho příprava je poměrně jednoduchá a bude se skvěle hodit jako teplé jídlo na svačinu nebo večeři.

Recept na bramborový guláš s knedlíkem:

Suroviny:
– 4 brambory
– 1 cibule
– 2 lžíce oleje
– 1 lžička mleté sladké papriky
– 1 lžička mleté pálivé papriky
– 1 lžička kmínu
– 400 ml zeleninového vývaru
– sůl, pepř
– čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
2. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme brambory a necháme krátce restovat.
3. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku a kmín. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit do měkka.
4. Pokud je guláš příliš hustý, můžeme přidat trochu vody. Dochutíme solí a pepřem.
5. Podáváme se sterilnými bramborovými knedlíky a posypeme nasekanou petrželkou.

Bramborový guláš s knedlíkem je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně. Je chutný, sýtý a zahřeje vás v chladných dnech. Doporučuji ho podávat s kyselou okurkou nebo nakládaným zelím. Dobrou chuť!