Domů Recepty Pestré a lahodné recepty na letní grilování

Pestré a lahodné recepty na letní grilování

[ad_1]
Letní období je ideální na grilování, kdy si můžete vychutnat čerstvé a lahodné pokrmy připravené na plameni grilu. Pokud máte rádi pestrost a experimentování s různými chutěmi, pak vám přinášíme několik receptů na letní grilování, které vás jistě potěší.

1. Krevety marinované v česnekovém másle
Ingredience:
– 500 g krevet
– 4 stroužky česneku
– 100 g másla
– sůl, pepř, petržel

Postup:
Krevety očistíme a naporcujeme na menší kousky. Česnek jemně nasekáme a smícháme s rozpuštěným máslem. Krevety marinujeme v česnekovém másle a necháme odležet alespoň 30 minut. Poté je grilujeme na rozpáleném grilu a posypeme nasekanou petrželí.

2. Kuřecí maso s medovo-sojovou marinádou
Ingredience:
– 4 kusy kuřecích prsou
– 4 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce medu
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku
– sůl, pepř

Postup:
Kuřecí prsa naklepeme do tenka a vložíme do marinády smíchané z sójové omáčky, medu, oleje a prolisovaného česneku. Necháme odležet alespoň hodinu. Poté grilujeme na rozpáleném grilu a občas potíráme marinádou, dokud maso není dokonale uvařené.

3. Zeleninové špízy
Ingredience:
– 1 cuketa
– 1 paprika
– 1 cibule
– cherry rajčata
– olivový olej
– sůl, pepř, bylinky

Postup:
Zeleninu nakrájíme na menší kousky a střídavě napichujeme na špízy. Potřeme olivovým olejem a dochutíme solí, pepřem a bylinkami podle chuti. Grilujeme a občas obracíme, dokud zelenina není skvěle upražená.

Tyto recepty vám dopřejí skvělou chuť a zážitek z letního grilování. Nebojte se experimentovat s různými surovinami a kořením a vytvořte si své vlastní oblíbené recepty. Tak připravte gril, zavolejte přátele a rodinu a užijte si společné chvíle plné dobrého jídla a radosti. Dobrou chuť!
[ad_2]