Domů Recepty Veganské recepty pro začátečníky: Jak připravit chutné rostlinné pokrmy

Veganské recepty pro začátečníky: Jak připravit chutné rostlinné pokrmy

[ad_1]
Veganství je životní styl, který se stává stále populárnějším a větší množství lidí se rozhoduje přejít na rostlinnou stravu z různých důvodů – ať už z důvodu ochrany životního prostředí, zdraví nebo etických principů. Pokud jste začátečníkem ve veganství a hledáte inspiraci na chutné a jednoduché recepty, máme pro vás pár tipů, jak si můžete připravit lahodné veganské pokrmy.

1. Quinoa s grilovanou zeleninou
Quinoa je bohatá na bílkoviny a je skvělou náhradou masa. Stačí vařit quinou podle návodu na balení a zatímco se vaří, si na pánvi zpěňte různou zeleninu – například papriku, cuketu, lilky nebo baklažány. Vše smíchejte dohromady, osolte, opepřete a můžete podat.

2. Čočková polévka
Čočka je bohatá na vlákninu a bílkoviny a je skvělou surovinou pro výživné polévky. Na pánvi si osmažte cibuli, mrkev a petrželku, přidejte čočku a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte asi 30 minut, dochuťte bylinkami a solí a můžete podávat.

3. Tacos se zeleninovým nádivkem
Tacos jsou skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Na pánvi si zpěňte papriku, cibuli a fazole, přidejte rajčata a koriandr. Naplňte tacos tímto mixem a ozdobte avokádem, jalapeňem a limetkou.

4. Tofu na kari s kokosovým mlékem
Tofu je ideální náhrada masa a v kombinaci s kari omáčkou a kokosovým mlékem vytváří vynikající pokrm. Na pánvi zpěňte tofu a zeleninu, přidejte kari omáčku a kokosové mléko a nechte provařit. Dochutíte sojovou omáčkou a můžete podávat s rýží.

5. Avokádový toast
Jednoduchý recept na snídani či svačinu je avokádový toast. Na opečený chléb namažte dužinu z avokáda, šťávu z citronu, posypte pepřem a solí a můžete ozdobit rukolou nebo semínky.

Tyto recepty jsou pouze několika tipy na veganské pokrmy, které můžete snadno připravit i jako začátečníci. Nebojte se experimentovat a objevovat nové chutě a suroviny, které vám veganská strava může nabídnout. A hlavně si pochutnejte!
[ad_2]