Domů Recepty Klasické recepty na domácí koblížky

Klasické recepty na domácí koblížky

[ad_1]
Koblížky, ty náměsíčné, sladké a nadýchané pochoutky, které si zamiluje každý milovník sladkostí. Ačkoliv je možné koblížky koupit v pekárnách či obchodech s pečivem, je něco zvláštního na těch domácích. Jejich vůně, chuť a textura je prostě nepopsatelná. Pokud se chcete takovým koblížkům přiblížit, můžete vyzkoušet některé z klasických receptů na domácí koblížky.

Jedním z nejoblíbenějších receptů na domácí koblížky je ten klasický recept s tvarohovou náplní. Na těsto budete potřebovat 500g hladké mouky, 250ml mléka, 50g másla, 1 vejce, 1 žloutek, 40g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kostku droždí a špetku soli. Na tvarohovou náplň budete potřebovat 250g tvarohu, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru a pár kapek vanilkového extraktu. Postup je jednoduchý – nejprve smícháme všechny suroviny na těsto a necháme ho kynout. Poté vyválíme a vykrojíme koblížky, které naplníme tvarohovou náplní a necháme znovu kynout. Nakonec koblížky upečeme a můžeme je posypat moučkovým cukrem.

Další oblíbený recept na koblížky je ten z těsta, které je tvarohové, avšak můžeme v něm najít i kysanou smetanu. Na tento recept budeme potřebovat 400g hladké mouky, 250g másla, 150ml kysané smetany, 1 vejce, 1 žloutek, 1 kostku droždí, 50g cukru, špetku soli a citrónovou kůru. Postup je podobný – smícháme všechny suroviny na těsto, necháme jej kynout, vyválíme, naplníme a upečeme.

Existuje mnoho dalších receptů na koblížky, které můžete vyzkoušet – od klasických s marmeládou nebo švestkami, po ty moderní s různými náplněmi jako je pistáciová krém, čokoládová náplň nebo ořechová chuť.

Nezáleží na tom, který recept si vyberete, domácí koblížky jsou vždy skvělou volbou pro sladkou dobroty. Tak si dejte práci a vyzkoušejte některý z klasických receptů na domácí koblížky – určitě nebudete litovat!
[ad_2]