[ad_1]
Dnes vám přinášíme recept na tradiční české jídlo – domácí vepřovou krkovičku s knedlíkem a zelím. Tato jednoduchá, ale chutná kombinace je oblíbená u mnoha lidí a jistě si ji oblíbíte i vy.
Domácí vepřová krkovička s knedlíkem a zelím
Ingredience:
– 600g vepřové krkovičky
– sůl, pepř
– 2 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 lžíce oleje
– 1 lžíce hladké mouky
– 500 ml vývaru
– 1 lžíce hořčice
– kmín
– 500g zelí
– 1 lžíce cukru
– 100g slaniny
– 500g bramborových knedlíků
Postup:
1. Vepřovou krkovičku osolíme a opepříme a necháme odležet.
2. Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
3. Přidáme krkovičku a zprudka osmažíme z obou stran.
4. Pak zasypeme moukou, zalijeme vývarem a necháme dusit asi hodinu.
5. Mezitím na jiné pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a přidáme na kolečka nakrájené zelí. Osolíme, opepříme, přidáme lžíci cukru a dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
6. Vaříme knedlíky dle návodu na obalu.
7. Hotovou vepřovou krkovičku podáváme s knedlíky a zelím.
Přejeme dobrou chuť!
[ad_2]