Domů Nezařazené Tradiční český bramborový knedlík s vepřovým masem a zelím

Tradiční český bramborový knedlík s vepřovým masem a zelím

[ad_1]
Tradiční český bramborový knedlík s vepřovým masem a zelím je klasické jídlo, které se podává ve většině českých rodin. Tento pokrm je jednoduchý na přípravu a velmi chutný. Bramborové knedlíky se připravují z brambor, mouky, soli a vajec, které se vaří a poté nakrájí na plátky. Vepřové maso se nakrájí na menší kousky a osmahnou se na pánvi spolu se zeleninou a kořením. Zelí se pak dusí spolu s masem a přidá se trocha vody.

Nakonec se knedlíky spolu s masem a zelím podávají na talíři a můžete přidat také trochu kyselého zelného nálevu nebo hořčice. Toto jídlo je skvělou volbou pro oběd nebo večeři, kterou si jistě oblíbí celá rodina.

Recept na bramborové knedlíky:

– Brambory oloupeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.
– Brambory propasírujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle.
– Přidáme mouku, sůl a vejce a dobře promícháme.
– Těsto necháme odstát alespoň 30 minut.
– Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut.
– HOTOVO! Bramborové knedlíky můžeme podávat s vepřovým masem a zelím. Dobrou chuť!
[ad_2]