Domů Auta Zábavné a kuriozní fakty o automobilech, které jste možná nevěděli

Zábavné a kuriozní fakty o automobilech, které jste možná nevěděli

[ad_1]
Automobily jsou neoddělitelnou součástí našeho každodenního života a přestože se zdají být běžným prostředkem dopravy, existuje mnoho zajímavých a kuriozních faktů spojených s těmito vozidly, o kterých možná ani nevíte. Zde je pár zábavných informací o autech, které vás určitě překvapí:

1. První automobil na světě byl postaven v roce 1885 německým vynálezcem Karlem Benzem. Tento první automobil měl tři kola a dosahoval maximální rychlosti 10 km/h.

2. V roce 1916 v USA byl vyroben první pick-up truck s názvem Ford Model T Runabout, který byl považován za první skutečný pick-up v dějinách.

3. Nejvýkonnější sériový automobil na světě je Bugatti Veyron Super Sport, který dosahuje maximální rychlosti až 431 km/h.

4. Ve Švédsku je zákon zakazující parkování automobilu bezpečně zaparkovat do sedmé sekundy. Pokud se vám to nepovede, můžete být pokutováni.

5. V roce 1900 bylo v USA pouze 8000 automobilů. O pouhých 13 let později, v roce 1913, se tento počet zvýšil na 1 milión.

6. První automatická převodovka pro osobní vozy byla vyvinuta v roce 1939 Chrysler Corporation a nazvala se „Fluid-Matic“.

7. V roce 1942 se automobilová výroba v USA zastavila kvůli druhé světové válce a většina továren se přizpůsobila výrobě vojenské techniky.

Toto je jen pár zajímavých faktů o autech, které ukazují, jak fascinující a různorodý svět automobilem je. Tak pojďte objevovat více zajímavostí o těchto nezbytných dopravních prostředcích!
[ad_2]