Domů Nezařazené Domácí vepřová pečeně se smetanovou omáčkou a knedlíkem

Domácí vepřová pečeně se smetanovou omáčkou a knedlíkem

[ad_1]
Krátké povídání:
Sváteční oběd u nás doma vždy znamená vepřovou pečeni se smetanovou omáčkou a domácími knedlíky. Tento recept jsme zdědili po naší babičce a je pro nás symbolem rodinné pohody a tradičních hodnot. Každý kousek této lahodné pečeně nám připomíná společně strávený čas a lásku, kterou do ní vložila.

Recept:

Ingredience:
– 1 kg vepřové pečeně
– 2 cibule
– 3 stroužky česneku
– 2 lžíce oleje
– sůl, pepř, kmín, majoránka
– 200 ml smetany ke šlehání
– 1 lžíce hladké mouky
– 500 g bramborových knedlíků

Postup:
1. Vepřovou pečení očistíme, osolíme, opepříme a pokmínujeme. Nakrájíme na menší kousky.
2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli s česnekem.
4. Přidáme kousek vepřového masa a za stálého míchání zprudka zahuštěné smetanou s jednou lžící hladké mouky. Vše zalijeme asi 0.5 l vody a půl hodiny dusíme do měkka.
5. Komentář: Hodí se podávat s bramborovými knedlíky, které jsou neodmyslitelnou součástí tohoto tradičního jídla.
6. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou, knedlíky a okurekami. Dobrou chuť!
[ad_2]