Domů Recepty Tradiční české recepty na oblíbená pokrmy pro každou příležitost

Tradiční české recepty na oblíbená pokrmy pro každou příležitost

[ad_1]
Tradiční česká kuchyně je plná chutných a sýtých jídel, která nejenže lahodí naší chuťové paměti, ale také nás nostalgicky vracejí do minulosti. Pokud hledáte recepty na oblíbená pokrmy pro každou příležitost, právě jste na správném místě.

Jedním z nejoblíbenějších pokrmů, který se často objevuje na českých stolech, je vepřo-knedlo-zelo. Tento tradiční pokrm se skládá z pečeného vepřového masa, houskových knedlíků a dušeného kyselého zelí. Maso se nejčastěji peče s kořením a česnekem, aby získalo jedinečnou chuť. Knedlíky se připravují z rozvařených houskových, bramborových nebo bramborových těst. Samozřejmě se k tomu podává hojná porce omáčky a zlátka.

Další oblíbený pokrm, který se tradičně podává na svátečních obědech, je kuře na paprice. Tento pokrm se připravuje z kuřecího masa, cibule, papriky a smetany na vaření. Kuře se nejprve zprudka osmahně a poté se dusí v omáčce z cibule, papriky a zakysané smetany. Jako příloha se přidávají bramborové knedlíky, těstoviny nebo rýže.

Pro sladší chuť rozhodně nesmí chybět tradiční český dezert – ovocný knedlík. Tento pokrm se připravuje z bramborového těsta, které se naplní ovocem (nejčastěji švestkami, meruňkami či jahodami) a vaří se ve vroucí vodě. Po uvaření se knedlíky obalí v rozpuštěném máslu a smíchaném cukru. Jejich sladká chuť a šťavnatost udělají radost každému, kdo je ochutná.

Takže pokud se chystáte na rodinnou oslavu, sváteční oběd nebo jednoduše jen chcete vařit něco tradičně českého, pak vyzkoušejte některý z těchto receptů. Vaše chuťové buňky vám za to jistě poděkují!
[ad_2]