Domů Nezařazené Hovězí vývar se sýrovými knedlíčky

Hovězí vývar se sýrovými knedlíčky

[ad_1]
Hovězí vývar se sýrovými knedlíčky je jedním z těch tradičních jídel, které vás hřejí nejen ze žaludku, ale i ze srdce. Vývar z hovězího masa je bohatý na živiny a chuťově vynikající, zatímco sýrové knedlíčky dodají tomuto jídlu specifickou chuť a hutnost.

Recept na Hovězí vývar se sýrovými knedlíčky:

Suroviny:
– 500g hovězího masa
– 1 cibule
– 2 mrkve
– 2 brambory
– petrželová nať
– sůl, pepř, bobkový list
– 100g sýra (např. eidam)
– 100g hladké mouky
– 1 vejce
– sůl, pepř, oregano

Postup:

1. Maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do hrnce s vodou. Přidáme oloupanou cibuli, nakrájenou na půlky, loupané a nakrájené mrkve, brambory a petrželovou nať. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Vaříme cca 1,5-2 hodiny, dokud není maso měkké.

2. Mezitím připravíme sýrové knedlíčky. Nastrouháme sýr, smícháme jej s moukou, vejcem, solí, pepřem a oreganem. Vzniklou hmotu dáme na chvíli odpočívat v lednici.

3. Po uvaření maso vyjmeme z vývaru a odložíme stranou. Vývar přecedíme a přivedeme znovu k varu.

4. Z těsta na knedlíčky tvarujeme malé kuličky a vaříme je ve vroucím vývaru asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

5. Maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do vývaru. Podle chuti případně dochutíme solí a pepřem.

6. Hotový hovězí vývar se sýrovými knedlíčky podává posypaný nasekanou petrželovou natí. Dobrou chuť!
[ad_2]