[ad_1]
Pražská pečená vepřová krkovice s knedlíkem a zelím je tradiční české jídlo, které chutná skvěle a rozhodně potěší i ty nejnáročnější gurmány. Vepřová krkovice je neuvěřitelně šťavnatá a křehká, díky pomalému pečení v troubě se maso rozplývá na jazyku. Jednoduchý bramborový knedlík pak skvěle doplní tuto chuťovou explozi a zelí zase dodá pikantní nádech celému jídlu.
Recept:
Ingredience:
– 1 kg vepřové krkovice
– 4 brambory
– 2 žloutky
– 200 g másla
– 300 g hrubé mouky
– sůl, pepř, majoránka
– 1 hlávka zelí
– máslo na orestování
Postup:
1. Vepřovou krkovici očistíme, osolíme, opepříme a lehce potřeme majoránkou. Dáme do pekáče a pečeme v troubě při 180°C asi 2-3 hodiny, dokud nebude měkká a šťavnatá.
2. Brambory oloupeme, spaříme, rozmačkáme a necháme vychladnout. Přidáme žloutky, máslo, sůl a mouku a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z něj váleček a vaříme ve vroucí vodě asi 20 minut.
3. Zelí nastrouháme, orestujeme na másle a osolíme.
4. Hotovou krkovici nakrájíme na plátky, podáváme s knedlíkem a zelím.
Dobrou chuť!
[ad_2]