[ad_1]
Domácí guláš s knedlíkem je tradiční české jídlo, které má své kořeny v maďarské kuchyni. Jedná se o hovězí nebo vepřové maso vařené s cibulí, paprikou a rajčaty, které se podává s knedlíkem. Tento chutný a sytý pokrm je oblíbený po celém Česku a může se připravit i doma v pohodlí vaší kuchyně.
Recept:
Suroviny:
– 500g hovězího nebo vepřového masa
– 2 cibule
– 2 rajčata
– 2 papriky
– 3 lžíce oleje
– 1 lžíce papriky
– 1 lžička kmínu
– sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce hladké mouky
– 500ml vody nebo vývaru
Postup:
1. Máso nakrájejte na menší kousky a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
2. Přidejte nakrájenou cibuli, papriku a rajčata, a nechte chvíli dusit.
3. Přisypte papriku, kmín, sůl a pepř a promíchejte.
4. Přidejte mouku a zapijte vodou nebo vývarem. Vařte asi 1-2 hodiny, dokud maso není měkké.
5. Mezitím si připravte knedlíky podle vašeho oblíbeného receptu.
6. Hotový guláš podávejte s knedlíky a můžete ho zakončit lžící smetany nebo kyselého másla.
Dobrou chuť!
[ad_2]