[ad_1]
Bramborová pochoutka – tradiční české bramboráky
Bramborová pochoutka neboli bramboráky patří k oblíbeným tradičním českým pokrmům. Jsou jednoduché na přípravu, chutné a výborně se hodí jako teplý oběd či večeře.
Recept:
– 1 kg brambor
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 vejce
– 2 lžíce hladké mouky
– sůl, pepř
– olej na smažení
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte ve vodě s trochou soli, dokud nezměknou. Poté je sceďte a rozmixujte na kaši. Přidejte prolisovaný česnek, nastrouhanou cibuli, vejce, mouku, sůl a pepř podle chuti.
Směsí promíchejte a dejte do lednice na chvíli odpočinout. Poté z formujte placičky a smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
Bramborové pochoutky podávejte teplé s tatarskou omáčkou, kysanou smetanou nebo třeba kyselým okurkem.
Takto připravené bramboráky si určitě zamilujete a budete se k nim rádi vracet i v budoucnu. Dobrou chuť!
[ad_2]