Domů Kreativita Pijete rádi kávu a vyhazujete kapsle? Dáme vám originální tip jak si...

Pijete rádi kávu a vyhazujete kapsle? Dáme vám originální tip jak si za použití kávové kapsle vyrobit moderní náramek

Jste opravdoví milovníci kávy? Máte doma kávovar na kapsle? Rozhodně je automaticky nevyhazujte do koše. Zkuste si z nich i vy vytvořit vkusný náramek, přívěsek či náušnice.

Kapsle zatěžují životní prostředí

Až osm miliard kávových kapslí končí celosvětově ve spalovnách na skládkách. Kapsle jsou pro to obrovský ekologický problém. Díky našim ušetřeným pár vteřinám, při výrobě kávy postupně pomáháme ničit životní prostředí. Co takhle se nad tímto celosvětovým problémem aspoň na chvíli pozastavit? Kapsle se skládají hlavně z plastu a hliníku, které je potřeba od sebe před recyklací oddělit. To ale nikdo nedělá, a tak kapsle končí ve smíšeném odpadu.

Zkuste dát kapslím druhou šanci

I přes to, co jste se dočetli nejste ochotni se kávy z kávovaru vzdát? Poté rozhodně použité kapsle nevyhazujte a dejte jim další šanci. Zkuste je zrecyklovat a vytvořit si z nich parádní módní doplněk nebo stylovou dekoraci do bytu.

Jestli jste manuálně zruční a máte alespoň špetku kreativity, můžete z kapslí vytvořit hned desítky stylových doplňků. V podstatě nic k tomu nepotřebujete a rozhodně se u vytváření zabavíte. Do práce můžete zapojit i děti a užít si s nimi spoustu zábavy.

Vytvořit si můžete luxusní bytové doplňky, co říkáte na stínidlo lampy, obal na květináč, fotorámeček nebo třeba závěs? Mrkněte na fotky a nechte se inspirovat.