Domů Recepty 10 originálních receptů na rychlá a zdravá jídla

10 originálních receptů na rychlá a zdravá jídla

[ad_1]
Pokud hledáte inspiraci na rychlá a zdravá jídla, pak jste na správném místě. V tomto článku vám představíme 10 originálních receptů, které jsou nejen chutné, ale navíc i velmi jednoduché na přípravu.

1. Quinoa s pečenou zeleninou a tahini omáčkou

Quinoa je skvělý zdroj bílkovin a vlákniny, která vám dodá energii na celý den. Stačí uvařit quinou podle návodu na obalu, přidat pečenou zeleninu (např. papriku, cuketu a rajčata) a zalít tahini omáčkou. Toto jídlo je skvělou alternativou k nudnému příloze a bude se vám určitě líbit.

2. Tofu na zázvorovém pyré s bulgurem

Tofu je skvělý vegetariánský zdroj bílkovin, který se dá připravit rychle a snadno. Stačí tofu nakrájet na kostky, osmahnout na pánvi s olejem, zázvorem a sojovou omáčkou a podávat s bulgurem. Toto jídlo je lehké, ale zároveň nasycující.

3. Zapečená batáta se špenátem a feta sýrem

Batáta je bohatá na vitamíny a minerály, které naše tělo potřebuje k fungování. Stačí batáty nakrájet na plátky, zapečené je se špenátem a feta sýrem a podávat s nějakou rýží. Toto jídlo je nejen lahodné, ale také velmi zdravé.

4. Quinoa salát s avokádem a pečenými cizrna

Quinoa salát je skvělou volbou na lehký oběd. Stačí uvařit quinou, přidat nakrájené avokádo a pečené cizrna a zalít citrónovým dresinkem. Toto jídlo je plné bílkovin, zdravých tuků a vlákniny.

5. Zeleninová polévka s kokosovým mlékem a kari

Zeleninová polévka je skvělou volbou na rychlý a zdravý oběd. Stačí nakrájet zeleninu podle své chuti, zalít kokosovým mlékem a přidat kari koření. Toto jídlo je nejen lahodné, ale také velmi zdravé.

6. Quinoa burger s avokádem a rajčetem

Quinoa burger je skvělou alternativou k tradičnímu hamburgeru. Stačí smíchat uvařenou quinou s nasekanou cibulí, česnekem a vejcem, formovat burgers a osmahnout na pánvi. Podávejte s plátkem avokáda, rajčetem a salátem. Toto jídlo je plné bílkovin a zdravých tuků.

7. Pečené brambory s fazolemi a jogurtem

Pečené brambory jsou skvělou volbou na rychlou a zdravou večeři. Stačí brambory nakrájet na kostky, osmahnout na pánvi s fazolemi a podávat s jogurtem. Toto jídlo je lehké, ale zároveň velmi nasycující.

8. Těstoviny s pestem, cherry rajčaty a parmezánem

Těstoviny jsou skvělou volbou na rychlý oběd nebo večeři. Stačí uvařit těstoviny podle návodu na obalu, přidat pesto, cherry rajčata a nastrouhaný parmezán. Toto jídlo je jednoduché, ale zároveň velmi chutné.

9. Kuřecí salát s mangem a arašídy

Kuřecí salát je skvělou volbou na lehký oběd. Stačí uvařit kuřecí prsa, nakrájet je na plátky, přidat nakrájené mango a arašídy a zalít dresinkem z oleje, citronové šťávy a medu. Toto jídlo je bohaté na bílkoviny a vitamíny.

10. Květáková rýže se zeleným hráškem a lososem

Květáková rýže je skvělou alternativou k tradiční rýži. Stačí květák nastrouhat na jemné kousky, osmahnout na pánvi se zeleným hráškem a podávat s grilovaným lososem. Toto jídlo je bohaté na bílkoviny, vitamíny a omega-3 mastné kyseliny.

Doufáme, že vás tyto recepty inspirují k přípravě chutných a zdravých jídel, které vám dodají energii na celý den. Přejeme vám dobrou chuť!
[ad_2]