Domů Nezařazené Klasická česká svíčková na smetaně se zakysanou šlehačkou a houskovým knedlíkem

Klasická česká svíčková na smetaně se zakysanou šlehačkou a houskovým knedlíkem

[ad_1]
Není nad to si občas dopřát klasickou českou svíčkovou na smetaně s zakysanou šlehačkou a houskovým knedlíkem. Tato tradiční pokrm se v naší domácnosti vždy těší velké oblibě a je oblíbený nejen u dospělých, ale i u dětí.

Ingredience:
– 600g hovězího masa (svíčková)
– 2 cibule
– 2 mrkve
– 2 petržele
– 2 lžíce másla
– 200ml vývaru
– 250ml smetany ke šlehání
– 2 lžíce hladké mouky
– 1 lžička hořčice
– 1 lžíce octa
– 1 lžíce cukru
– sůl, pepř
– zakysaná smetana
– houskový knedlík

Postup:
1. Maso nakrájejte na plátky a jemně naklepeme. Opepříme a osolíme.
2. Na pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm plátky masa po obou stranách dozlatova.
3. Do masa přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a petržel a zalijeme vývarem.
4. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 30 minut, nebo dokud není maso měkké.
5. Mícháme hladkou mouku s trochou vody a zaprášíme jí smetanu.
6. Přidáme do smetany lžíci hořčice, lžíci octa, lžíci cukru a dochutíme solí a pepřem.
7. Cibulku a zeleninu vyndáme z hrnce a maso zalijeme smetanovou omáčkou.
8. Omáčku ohřejeme a necháme provařit, až je zahuštěná.
9. Podáváme s houskovým knedlíkem a zakysanou smetanou.

Dobrou chuť!
[ad_2]