Domů Nezařazené Bramborový knedlík s hovězím gulášem

Bramborový knedlík s hovězím gulášem

[ad_1]
Bramborový knedlík s hovězím gulášem je klasické české jídlo, které potěší chuťové buňky každého gurmána. Tato lahodná kombinace bramborových knedlíků a hustého guláše je oblíbená po celé České republice a je ideální volbou pro oběd nebo večeři.

Ingredience:

– 500g hovězího masa
– 2 cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 lžíce hladké mouky
– 2 lžíce oleje
– 2 lžíce sladké papriky
– 1 lžička kmínu
– sůl a pepř podle chuti
– mletá paprika podle chuti
– 1 lžíce rajčatového protlaku
– 1 lžíce cukru
– 1 l vody

Pro bramborové knedlíky:
– 500g brambor
– 200g hladké mouky
– 1 vejce
– sůl

Postup:

1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opečeme z obou stran. Přidáme na plátky nakrájený česnek, sladkou papriku, kmín, mletou papriku, sůl a pepř a necháme chvíli restovat.
2. Přilijeme vodu, přidáme rajčatový protlak a cukr a necháme dusit, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
3. Mezitím uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a přešťoucháme. Přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme těsto.
4. Těsto rozdělíme na menší kousky a vytvarujeme knedlíky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě do doby, než vyplavou na hladinu.
5. Hotové bramborové knedlíky podáváme s hovězím gulášem a můžeme posypat nasekanou petrželkou.

Nyní si můžete vychutnat tradiční české jídlo plné chutí a vůní, které Vás jistě zahřeje v chladných dnech. Dobrou chuť!
[ad_2]