Domů Recepty Recepty na dětské oblíbené pokrmy

Recepty na dětské oblíbené pokrmy

[ad_1]
Recepty na dětské oblíbené pokrmy

Jedním z největších výzev při přípravě jídel pro děti je najít recepty na pokrmy, které děti opravdu milují. Je těžké přesvědčit děti, aby jedly zdravé a vyvážené jídlo, ale s trochou kreativity lze dosáhnout toho, aby se děti radostně vrhly na talířpln jídla. Zde je pár receptů na dětské oblíbené pokrmy, které by mohly být inspirací i pro vaši rodinu.

1. Palačinky s ovocem
Palačinky jsou oblíbeným pokrmem mnoha dětí a lze je připravit v mnoha variantách. Můžete do nich přidat rozmačkané banány, jahody nebo borůvky a dolít javorovým sirupem. Děti budou mít radost z toho, že si mohou palačinky zdobit podle své fantazie.

2. Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Těstoviny jsou dalším pokrmem, který milují děti. Když k nim přidáte kousky grilovaného kuřecího masa a nastrouhaný špenát, uděláte z nich zdravou a chutnou večeři. Můžete těstoviny podávat s parmezánem nebo smetanovou omáčkou.

3. Kuřecí nugetky
Kuřecí nugetky jsou dalším oblíbeným pokrmem dětí. Můžete si je vyrobit sami z kousků kuřecího masa, které obalíte v mouce, vajíčku a strouhankách a upravíte na pánvi. Podávejte je s bramborovou kaší a domácí omáčkou.

4. Pizza v tortille
Pokud vaše děti milují pizzu, pak by se jim mohla líbit i varianta pizzy v tortille. Stačí natřít tortillu rajčatovým pyré, na ni naskládat oblíbené ingredience jako rajčaty, sýr, šunku a papriku a péct v troubě. Děti si tak mohou pizza samy zdobit a bude to pro ně zábava.

5. Smoothie
Smoothie je skvělý způsob, jak dětem dopřát zdravé a lahodné jídlo. Stačí smíchat ovoce s jogurtem nebo mlékem a přidat trochu medu nebo vanilkového extraktu. Děti si mohou smoothie ozdobit ovocem nebo čokoládovými hoblinkami.

S těmito recepty na dětské oblíbené pokrmy se vám snad podaří překonat odpor dětí vůči novým pokrmům a naučit je jíst zdravě a rozmanitě. Nezapomeňte, že děti jsou občas vybíravé a mají své oblíbené chutě, takže je dobré být k nim trpělivý a neustále hledat nové způsoby, jak je naučit jíst různorodě a zdravě.
[ad_2]