Domů Sport Konec raketového muže. Při tréninku tragicky zemřel slavný raketový muž.

Konec raketového muže. Při tréninku tragicky zemřel slavný raketový muž.

Svět extrémních sportů zachvátila smutná zpráva. Kaskadér Vince Reffet pocházející z Francie, který se proslavil díky létáním na speciálním prostředku zvaném jet-wing tragicky zahynul. Annecy se ve svých 36 letech zřítil v poušti nedaleko Dubaje. Pravdivost jeho úmrtzí potvrdila skupina Jetman Dubai, kterou reprezentoval. Bližší detaily však neposkytli.

Reffet se stal známým díky kaskadérským kouskům, které předváděl na přístroji zvaném jet-wing. Jedná se o konstrukci vynálezce Yvese Rossyho. Přístroj je vybaven křídly z karbonových vláken, ke kterým jsou připevněny čtyři raketové motory. Ty jsou ovládány přímo pilotem a křídla dokáží vyvinout rychlost až 400 km/h.

Mezi nejznámější Reffetovi kousky patřilo létání nad nábřežím v Dubajském zálivu nebo přelet nad Alpami. Záběry z těchto dechberoucích vystoupení doslova obletěly svět. Tento muž se však neproslavil jen díky jetpeckovému létání, nýbrž kvůli skoku padákem z nejvyšší budovy světa, kterou je Burj Khalifa.

Příčina smrti je záhadou

V prohlášení týkající se jeho smrti se uvádí, že zemřel během tréninku bez jakýchkoliv dalších detailů. Jeho smrt je nyní předmětem vyšetřování, které snad brzy odhalí, jaká byla hlavní příčina jeho smrti. Rozhodně se tato nehoda nestala proto, že by Vince nevěděl co dělá.

„Vince byl talentovaný atlet a velmi talentovaný člen našeho týmu. Naše myšlenky a modlitby jsou s jeho rodinou a těmi, kteří ho znali a pracovali s ním,“ stojí v prohlášení jeho skupiny. Reffet byl v kolektivu příznivců extrémních sportů velice oblíbený.