Domů Technika Sušíte prádlo v sušičce? Dáme vám originální tipy a triky jak si...

Sušíte prádlo v sušičce? Dáme vám originální tipy a triky jak si zjednodušit sušení prádla

V těchto měsících bude sušička jedním z pravidelně požívaných pomocníků. Měli byste vědět, jak z ní dostat dokonale suché prádlo, které nemusíte následně žehlit. Stačí pouze dodržovat pár následujících pravidel. Které z nich pomůže zrovna vám?

Odstředění prádla

Na konci prací si na pračce nastavte nejintenzivnější stupeň odstředění. Ideální síla by měla být zhruba tisíc otáček za minutu. Prádlo pak bude jen lehce vlhké a díky tomu se v sušičce následně rychleji usuší.

Zapomeňte na aviváž

Nikdy do pračky nepřidávejte aviváž, pokud víte, že následně prádlo budete sušit v sušičce. Aviváž totiž v prádle zadržuje vodu a sušení poté trvá déle. Rozvolňující se aviváž navíc zanáší filtr, což znamená, že se hůř cirkuluje vzduch a tím pádem je sušení méně efektivní.

Buben nepřeplňujte

Buben sušičky nikdy nepřeplňujte. Nesnažte se hned na poprvé vysušit všechno prádlo, které jste právě doprali. Snažte se nepřekročit doporučený objem prádla. Sušička by měla mít vždy dostatek místa, aby se v ní bezproblémově cirkuloval vzduch.

Ihned prádlo vytáhněte

Pokud se vám prádlo nechce žehlit, doporučujeme prádlo ze sušičky vyndat hned po ukončení vámi zvoleného programu sušení. Horké prádlo postupně vytahujte a rovnou skládejte. Poskládaný kousek poté ještě uhlaďte rukou. Pokud dodržíte tento postup, prádlo bude vypadat jako čerstvě vyžehlené.