Domů Krása Rady odborníků: Jak pečovat o pleť v zimních měsících

Rady odborníků: Jak pečovat o pleť v zimních měsících

[ad_1]
Je zima a s ní přicházejí i chladné a suché počasí, což může znamenat nepříjemné problémy pro naši pleť. Změna teplot, vyšší vytápění vnitřních prostor a méně vlhkosti ve vzduchu mohou mít negativní dopad na pleť a způsobit její dehydrataci, suchost a popraskanost. Proto je důležité v zimních měsících věnovat péči o pleť zvláštní pozornost a dodržovat několik jednoduchých rad od odborníků.

Prvním krokem k zachování zdravé a hydratované pleti v zimě je správné čištění. Je důležité používat jemné čisticí přípravky, které nebudou pleť vysušovat, ale naopak ji hydratovat. Doporučuje se také omezit četnost mytí obličeje na jednou denně, aby nedocházelo k narušení ochranného filmu pleti.

Dalším důležitým krokem je hydratace. V zimních měsících je pleť více náchylná k dehydrataci, proto je důležité používat hydratační krémy nebo oleje, které podpoří hydrataci a ochrannou bariéru pleti. Volte přípravky s obsahem kyseliny hyaluronové nebo glycerinu, které jsou schopny udržovat vlhkost v pleti.

Nepodceňujte ani ochranu proti slunečnímu záření. I v zimě může být pokožka poškozována UV zářením, zejména pokud se nacházíte ve sněhu, který odráží a zesiluje sluneční paprsky. Používejte proto pleťové krémy s SPF ochranou a nezapomínejte na ochranu rtů.

Kromě správné péče o pleť je důležité také dbát na vlastní zdraví a životní styl. Dodržujte dostatečný příjem tekutin, stravujte se vyváženě a vyhýbejte se kouření a přílišné konzumaci alkoholu, což může mít negativní vliv na stav pleti.

Pečujte tedy o svou pleť i v zimě a dopřejte jí dostatečnou péči a hydrataci. S dodržováním těchto jednoduchých rad od odborníků si udržíte zdravou, hydratovanou a krásnou pleť i v nepříznivém zimním období.
[ad_2]