Domů Nezařazené Bramborový guláš s knedlíky: Tradiční chuť České kuchyně

Bramborový guláš s knedlíky: Tradiční chuť České kuchyně

[ad_1]
Bramborový guláš s knedlíky patří mezi tradiční pokrmy české kuchyně, které si zamilujete zejména v chladnějších dnech. Tato sytá a chuťově bohatá pochoutka je ideální na oběd nebo večeři a rozhodně zahřeje vaše tělo i duši.

Recept na bramborový guláš s knedlíky:

Suroviny:
– 500 g brambor
– 1 cibule
– 2 stroužky česneku
– 400 g hovězího masa na guláš
– 2 lžíce oleje
– 1 lžíce mleté papriky
– 1 lžíce kečupu
– sůl, pepř
– 1 lžíce hladké mouky
– 500 ml vývaru
– 200 ml smetany na vaření

Postup:
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
2. Maso nakrájejte na menší kousky.
3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte maso a osmahněte ho ze všech stran.
4. Přidejte mletou papriku a kečup, promíchejte. Přisypte hladkou mouku a promíchejte.
5. Postupně přilévejte vývar, promíchejte a nechte povařit.
6. Přidejte brambory a vařte do měkka.
7. Na závěr přilijte smetanu, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Knedlíky můžete podle toho, jaké máte rádi, připravit klasické houskové, bramborové nebo špekové. Podávejte horké s bramborovým gulášem a zakončete svůj kulinářský zážitek sklenkou dobrého českého piva. Dobrou chuť!
[ad_2]